Palautamme tiedot myös EMC Isilon -tallennusjärjestelmistä

maanantai 5. joulukuuta 2016 - Jyri Pohja

Olemme ratkaisseet EMC:n Isilon-tallennusjärjestelmien arvoituksen. Järjestelmä poikkeaa perinteisestä RAID:sta, sillä se perustuu scaleout cluster -arkkitektuuriin, jossa jokainen klusterin solmu sisältää tallennustilan lisäksi myös, suorittimen ja ohjaimen. Tämän ansiosta klusterin suorituskyky on selvästi perinteisiä järjestelmiä parempi. Useille solmuille levitetty pariteettidata suojaa sekä levyjen että solmujen vikaantumiselta.

EMC Isilonin omasta tietojenpalautustoiminnosta ei ollut apua, kun suuren lääkeyhtiön järjestelmän laitevika johti miljoonien arvoisten tutkimustietojen häviämiseen.

Järjestelmä koostui viidestä solmusta, muodostaen yhteensä 15 TB tallennuskapasiteetin, joka oli jaettu 48:lle 500 GB:n kiintolevylle. Vaikka tiedot oli hajautettu ympäri järjestelmää, yllättäen sattunut ns. kernel-vika johti kiintolevyjen lamaantumiseen. EMC ryhtyi itse toimiin ja pystyi periaatteessa pelastamaan suurimman osan tiedostoista jälleenrakentamisen (rebuild) avulla. Tarkistukset kuitenkin osoittivat useissa kiintolevyissä virheitä, jotka poistivat tämän keinovalikoimasta. Otimme siis toimeksiannon vastaan ja aloitimme selvittämällä, kuinka tiedot oli tallennettu tässä järjestelmässä.

Kansainvälinen kehitystiimimme sai tehtäväkseen kehittää uuden työkalun tätä ainutlaatuista tiedostojärjestelmää varten. Työkalun avulla pystyimme analysoimaan OneFS-levyosion tiedot nopeasti niin, että puuttuvat ja vialliset tiedot paljastuivat.

Saatuamme täyden kokonaiskuvan tallennetuista tiedoista, käynnistimme tietojen jälleenrakennuksen ja joka ainoa noin 4 miljoonasta tiedostosta voitiin palauttaa.

img_600x600_shirtontrack

Soita ja pyydä apua heti!